Sposób przygotowania:
Golonko z piekarnika z miodem Gina
Golonko myjemy dokładnie, osuszamy ręcznikiem papierowym i układamy na folii aluminiowej. W miseczce rozrabiamy miód z wszystkimi przyprawami i oliwą, miód powinien być lejący czyli jak macie naturalny z cukrzony należy go najpierw umieścić w cieplej wodzie i doprowadzić aby był płynny wówczas możemy swobodnie rozrobić w nim przyprawy. Jak już jest dokładnie rozrobiony miód to smarujemy nim dokładnie z każdej strony mięso po czym układamy w różnych miejscach liście laurowe i szpikujemy czosnkiem. Folie zawijamy dokładnie szczelnie aby nam mięso nie wystawało można dać dwie warstwy po czym wkładamy do piekarnika rozgrzanego na około 2 godziny tu czas jest uzależniony od wielkości golonka i piekarnika w tem. około 180-200 stopni. Od czasu do czasu możemy zajrzeć do środka i obrócić jak jest taka potrzeba. Gotowe wykładamy na talerz i podajemy z chlebem i np. musztardą z zimnym Heinekenem palce lizać ;) Życzę wszystkim smacznego i miłej zabawy ;)