góralka

góralka

Szef Kuchni
[Przepisów: 74]

Góralski kociołek

  • 10
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Danie na jesienne dni, dla smakoszy baraniny

Góralski kociołek

Składniki:

Góralski kociołek

 

Sposób przygotowania:

Góralski kociołek
Cebulę drobno posiekać i zeszklić na smalcu. Zdjąć z ognia, dodać paprykę, wymieszać i dolać 1/2 szklanki wody, zagotować. Dodać pokrojone w kostkę mięso, posolić. Dodać kminek i roztarty czosnek.Przykryć garnek i dusić na bardzo słabym ogniu ok. 1 1/2 godziny.W razie potrzeby podlewać nieco wodą. Pod koniec duszenia, dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, pokrojoną paprykę i obrane ze skórki pomidory, również pokrojone w kostkę, a także około 1 szklanki wody. Wszystko razem gotować do miękkości. Doprawić solą.
Do tego można dorzucić jeszcze drobne kluseczki z tartego ciasta.

Tagi:

beza bezy