Wokalista

Wokalista

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 543]

Gorfy z daktylami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Proste , szybkie do zrobienia i smaczne.

Gorfy z daktylami

Składniki:

Gorfy z daktylami

 

  • 1 opakowanie daktyle,
  • 1 sztuka śnieżka z kawałkami czekolady,
  • 5 łyżek olej roślinny,
  • 0,3 l mleko,
  • 0,5 kg mąka,
  • 5 łyżek woda,
  • 2 łyżeczki proszek do pieczenia,
  • 1 opakowanie cukier waniliowy,
  • 1 sztuka jajko

 

Sposób przygotowania:

Gorfy z daktylami
Wszystkie składniki na ciasto mieszamy w misce przy pomocy miksera: olej,mleko,mąka,woda,proszek,cukier,jajko.

Następnie pieczemy gofry w gofrownicy i studzimy.
Następnie przyrządzamy śnieżkę tak jak z tyłu na opakowaniu jest napisane.

Po czym nakładamy śnieżkę na gofra i dekorujemy daktylami.
Smacznego!