Sposób przygotowania:
Gotowana szyneczka
Mięso umyć, osuszyć. Przygotować marynatę: do miseczki wsypać sól. Zetrzeć czosnek na drobnych oczkach i dodać do miski. Dodać majeranek oraz posiekany drobno koperek. Papryczkę umyć, pozbawić gniazd nasiennych i drobniutko posiekać. Przełożyć do miski. Wlać wódkę oraz olej oraz dodać majonez. Wszystko dokładnie wymieszać składniki marynaty. Marynatą natrzeć mięso z każdej strony i przełożyć do naczynia próżniowego. Odessać powietrze i odstawić do lodówki na 24 godziny. Po wskazanym czasie na patelni rozgrzać masło i obsmażyć z każdej stron i przełożyć na folie aluminiową ( matowe na zewnątrz). Zawinąć. Włożyć do dużego garnka, zalać wodą aby paczka był zanurzona i zagotować. Od zagotowania gotować na wolnym ogniu godzinę. Wyłączyć ogień i zostawić szynkę do całkowitego wystygnięcia wody. Wyjąć i osuszyć. Podawać do chlebka zamiast sklepowej wędliny. Smacznego!
2milutka
monikaT83
2milutka
A kto Ci dał taką słabą ocenę?
monikaT83
aga-25
monikaT83
marietta