luna19

luna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 572]

Gotowane rzodkiewki z tartą bułką

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Rzodkiewki jako dodatek do obiadu

Gotowane rzodkiewki z tartą bułką Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Gotowane rzodkiewki z tartą bułką

 

 

Sposób przygotowania:

Gotowane rzodkiewki z tartą bułką
Rzodkiewki oczyszczone zalać wodą i ugotować do miękkości z cukrem, odcedzić, zalać mlekiem i zagotować, potrzymać na ogniu ok 3 minuty i odcedzić. masło rozpuścić dodać bułkę tartą i przyrumienić. Rzodkiewki przełożyć do salaterki polać przyrumienioną tartą bułką, posolić do smaku i posypać natką pietruszki. Podawać jako dodatek do obiadu i mięs.
Gotowane rzodkiewki z tartą bułką
Etap 1

Tagi:

tarta