lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Gotowany baton z fasolka szparagową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Delikatne mięsko z posmakiem fasolki szparagowej zrób a się przekonasz jakie to smaczne :)

Gotowany baton z fasolka szparagową Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gotowany baton z fasolka szparagową

 

  • szynka 50 deko
  • fasolka szparagowa 300 gram
  • papryka mielona słodka czerwona 3 łyżeczki
  • sól czosnkowa 1 łyżeczka
  • bulin babuni wołowy Winiary
  • folia aluminiowa

 

 

Sposób przygotowania:

Gotowany baton z fasolka szparagową
1- Szynkę kroje w kawałki i wkładam do blendera miksuje dodaje jedno jajko dalej miksuję 2 - Fasolkę szparagową zieloną gotuje 20 minut wyjmuje studzę a następnie wkładam do blendera i miksuje 3- Szynkę i fasolkę łącze razem, dodaję paprykę sól czosnkową 4- Folie rozkładamy na stole farsz kładziemy do środka zawijamy w folie zawijamy jak cukierka wtedy się równomiernie zawinie gotujemy godzinkę na małym ogniu w bulionie wołowym babuni Winiary 5- Podajemy z ziemniakami
Gotowany baton z fasolka szparagową
Miksujemy szynkę z jakiem w blenderze na papkę :)
Gotowany baton z fasolka szparagową
Dodajemy do zmiksowanej szynki fasolke szparagową zmiksowana ugotowaną
Gotowany baton z fasolka szparagową
doprawione mięso kladziemy na folie aluminiowa i zwijamy jak cukierka
Gotowany baton z fasolka szparagową
Podajemy z zimniakai i marchewką zapiekaną oraz fasolką

Tagi:

szynka fasolka