iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Gotowany dorsz z ziołami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Lekka gotowana rybka w ziołach

Gotowany dorsz z ziołami

Składniki:

Gotowany dorsz z ziołami

 

  • 1 szt dorsz,
  • pietruszka zielona,
  • kolendra,
  • szczypiorek,
  • masło,
  • Sól

 

 

 

Sposób przygotowania:

Gotowany dorsz z ziołami
Kawałek dorsza kroimy na dwie części solimy ,doprawiamy pieprzem świeżo mielonym, do smaku ,kładziemy na niego pokrojone zioła do wyboru ,lub wszystkie naraz . Kładziemy kawałek masełka lub kropimy oliwą .W garnku zagotowujemy wodę. Zawijamy go w folie srebrna i kładziemy na wrzątek .Garnek nakrywamy . Gotujemy rybke ok 10 -15 min . Wyciągamy łyżka cedzakową . Rozwijamy i podajemy np do ryżu

Tagi:

dorsz