piotr20091991

piotr20091991

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 666]

Gotowany sandacz polany sosem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Smaczna i zdrowa gotowana rybka

Gotowany sandacz polany sosem

Składniki:

Gotowany sandacz polany sosem

 

  • 2 filety sandacza
  • 1/2 kostki masła
  • 1 mała łyżeczka tymianku
  • ćwierć szklanki szampana
  • szczypta soli
  • 2 małe łyżeczki mąki
  • 2 stołowe łyżki gęstej śmietany

Sposób przygotowania:

Gotowany sandacz polany sosem
Filety zawijamy w przezroczysta folię i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości.Po ugotowaniu folię zdejmujemy.Przygotowujemy sos.Do garnka wlewamy ćwierć szklankę szampana,1/2 kostki masła,1 łyżeczkę tymianku,oraz 2 łyżeczki mąki wymieszane z odrobiną wody wlewamy do sosu.Mieszamy,doprowadzamy do wrzenia gotujemy na małym ogniu przez 3 minuty.Po tym czasie dodajemy 2 stołowe łyżki śmietany.Wymieszać .Gorącym sosem polać ugotowana rybę.