Sposób przygotowania:
Pyszne grahamki
1. Suche składniki przesiać i wymieszać ze sobą, wlać mleko wymieszane z olejem i wodą, miksować mikserem z końcówkami do ciasta drożdżowego, dodać miód i dalej miksować do uzyskania jednolitego, gładkiego ciasta. Z ciasta uformować kulę, umieścić w oprószonej mąką miski i przykryć folią spożywczą. Odstawić na 1,5 godziny do podwojenia objętości. 2. Po tym czasie ciasto krótko wyrobić rękami, podzielić na około 8-10 równych części. Z każdej uformować owalną bułeczkę. Położyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Odstawić na 30 minut do wyrośnięcia. 3. Posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec w 200st.C około 15-20 minut. Wyjąć i ostudzić na kratce. Smacznego!
Nina W.
anemon