Sposób przygotowania:
Gratee
Ziemniaki pokroić w cienkie plastry.
Układać je w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem.
W miedzy warstwy wkładasz jakieś mięso może to być kawałki kurczaka lub kiełbaska pokrojona i warzywa.
W każdej warstwie dodajesz sól pieprz paprykę słodką oregano tak do smaku ( ja dodaje sporo bo wtedy potrawa ma wyrazisty smak i każdy zapamięta ją jako rewolucje podniebienia hihi )
Górna warstwa muszą być znowu ziemniaki.
Wlewasz słodką śmietanę posypujesz serem gouda i zapiekasz ok 1 godz. w ok. 200 stopniach :)
nie podaje ile czego trzeba bo każdy wie jakie ma naczynie żaroodporne i wie ile mu się warstw zmieści :)
Wybaczcie ale to mój pierwszy przepis ale mam nadzieje ze się spodoba :) My to uwielbiamy
Układać je w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem.
W miedzy warstwy wkładasz jakieś mięso może to być kawałki kurczaka lub kiełbaska pokrojona i warzywa.
W każdej warstwie dodajesz sól pieprz paprykę słodką oregano tak do smaku ( ja dodaje sporo bo wtedy potrawa ma wyrazisty smak i każdy zapamięta ją jako rewolucje podniebienia hihi )
Górna warstwa muszą być znowu ziemniaki.
Wlewasz słodką śmietanę posypujesz serem gouda i zapiekasz ok 1 godz. w ok. 200 stopniach :)
nie podaje ile czego trzeba bo każdy wie jakie ma naczynie żaroodporne i wie ile mu się warstw zmieści :)
Wybaczcie ale to mój pierwszy przepis ale mam nadzieje ze się spodoba :) My to uwielbiamy