Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Grejpfruty z krabami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Grejpfruty dokładnie umyć, wytrzeć i przeciąć na pół. Delikatnie

Grejpfruty z krabami

Składniki:

Grejpfruty z krabami

 

Sposób przygotowania:

Grejpfruty z krabami
Grejpfruty dokładnie umyć, wytrzeć i przeciąć na pół. Delikatnie wydrążyć każdą połówkę, starając się nie uszkodzić skórki. Miąższ podzielić na cząstki wielkości orzecha laskowego, włożyć do salaterki. Osączyć kraby i przełożyć do salaterki z grejpfrutami. Dokładnie wymieszać, dodać pieprz, polać sokiem wyciśniętym z 1 cytryny i ponownie wymieszać. napełnić masą wydrążone połówki grejpfruta, wierzch udekorować śmietaną. Wstawić do lodówki. Podawać mocno schłodzone.

Tagi:

grejpfruty