Sposób przygotowania:
Pierś grillowana z pastą pomidorowo- orzechową
Pierś z kurczaka nacinamy wzdłuż tworząc kieszonkę. Posiekane orzechy łączymy z pastą z suszonych czerwonych pomidorów oraz łyżką kremu z octem balsamicznym. Nadzieniem wypełniamy naszą drobiową kieszonkę.
Pierś oprószamy solą i pieprzem, układamy na folii aluminiowej i polewamy odrobiną kremu balsamicznego. Posypujemy pozostałymi, nieposiekanymi orzechami i mocno zawijamy.
Grillujemy ok 25 minut w sreberku po czym przekładamy bezpośrednio na ruszt na ok 15 minut.
Pierś oprószamy solą i pieprzem, układamy na folii aluminiowej i polewamy odrobiną kremu balsamicznego. Posypujemy pozostałymi, nieposiekanymi orzechami i mocno zawijamy.
Grillujemy ok 25 minut w sreberku po czym przekładamy bezpośrednio na ruszt na ok 15 minut.