eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Kurczak Eli z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przygotowałam kurczaka z udek bez kości i skóry. Do kurczaka dodałam młodą cukinię i marchewkę. Było pyszne.

Kurczak Eli z warzywami

Składniki:

Kurczak Eli z warzywami

mięso

  • 700 g mięsa z udek kurczaka bez kości i skóry

warzywa

  • 1 młoda cukinia
  • 2 marchewki
  • 3 cebule

pozostałe składniki

przyprawy

  • 1 czubata łyżka przyprawy do mięs
  • 1 łyżka słodkiej papryki
  • 1 płaska łyżka czosnku granulowanego
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Kurczak Eli z warzywami

przygotowanie składników

Kurczak Eli z warzywami
Marchewki i cukinię pokroić w ćwierć krążki a cebule w kostkę.

Cebule obrać z łupinek i pokroić w kostkę. Marchewki obrać, opłukać i pokroić w ćwierć krążki. Cukinie opłukać i odkroić końcówki. Pokroić cukinię w ćwierć krążki.

przygotowanie składników cd

Kurczak Eli z warzywami
Opłukanego i osuszonego kurczaka pokroić w duże kawałki.

Mięso opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić na duże kawałki.

przygotowanie potrawy

Kurczak Eli z warzywami
Obsmażyć kurczaka na rozgrzanym oleju rzepakowym.

Na dużej patelni rozgrzać olej i obsmażyć kurczaka.

przygotowanie potrawy cd

Kurczak Eli z warzywami
Do kurczaka dodać cebulę, paprykę, przyprawę do mięs i czosnek granulowany.

Do mięsa dodać cebulę, przyprawę do mięs, paprykę i czosnek granulowany. Całość razem przesmażyć.

przygotowanie potrawy cd

Kurczak Eli z warzywami

Do kurczaka dodać marchewkę i chwilę razem smażyć.

przygotowanie potrawy cd

Kurczak Eli z warzywami

Na patelnię wsypać cukinię i wszystko razem chwilę smażyć.

przygotowanie potrawy cd

Kurczak Eli z warzywami

Kurczaka podlać wodą i dusić aż będzie miękki. Mąkę wymieszać z wodą, wlać do mięsa i zagotować. Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu. Kurczaka podawać z ryżem .

Smacznego!