Sposób przygotowania:
Kurczak Eli z warzywamiprzygotowanie składników
Cebule obrać z łupinek i pokroić w kostkę. Marchewki obrać, opłukać i pokroić w ćwierć krążki. Cukinie opłukać i odkroić końcówki. Pokroić cukinię w ćwierć krążki.
przygotowanie składników cd
Mięso opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić na duże kawałki.
przygotowanie potrawy
Na dużej patelni rozgrzać olej i obsmażyć kurczaka.
przygotowanie potrawy cd
Do mięsa dodać cebulę, przyprawę do mięs, paprykę i czosnek granulowany. Całość razem przesmażyć.
przygotowanie potrawy cd
Do kurczaka dodać marchewkę i chwilę razem smażyć.
przygotowanie potrawy cd
Na patelnię wsypać cukinię i wszystko razem chwilę smażyć.
przygotowanie potrawy cd
Kurczaka podlać wodą i dusić aż będzie miękki. Mąkę wymieszać z wodą, wlać do mięsa i zagotować. Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu. Kurczaka podawać z ryżem .
Smacznego!