monikaT83

monikaT83

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1371]

Grillowana pierś z szynką, serem i fasolką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Tak wiem...znów nadziewane mięso:) ale co poradzę,że lubię wymyślać różne wersje tego dania i zawsze mi bardzo smakuję ,że znów kombinuje:)

Grillowana pierś z szynką, serem i fasolką Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Grillowana pierś z szynką, serem i fasolką

 

  • Składniki na 1 porcję:
  • 1 pierś z kurczaka
  • 1 łyżka żółtej fasoli szparagowej
  • 2 plastry szynki
  • 2 plastry sera salami
  • Sól,pieprz
  • Lubczyk

 

Sposób przygotowania:

Grillowana pierś z szynką, serem i fasolką
Fasolkę zalać szklanką wrzątku i zostawić na około 5-10 minut, następnie odcedzić i ostudzić.Mięso umyć, osuszyć i naciąć jak książkę. Delikatnie rozbić tłuczkiem. Wszystkie przyprawy wymieszać w miseczce i porządnie natrzeć nimi mięso. Na płacie mięsa ułożyć szynkę i plaster sera. Następnie położyć sprawiona fasolkę i kolejny plaster sera. Mocno zwinąć w roladkę i spiąć wykałaczkami. Wystające końce wykałaczek można odciąć aby nie przeszkadzały w pieczeniu mięsa. Ja użyłam grilla elektrycznego ale patelnia grillowa też się do tego nada. Smażyć około 10-12 minut co jakiś czas obracając mięso. Przed podaniem wyjąć wykałaczki. Smacznego!
Grillowana pierś z szynką, serem i fasolką
na płat mięsa ułożyć szynke i ser
Grillowana pierś z szynką, serem i fasolką
następnie położyć fasolkę i ser i zwinać w roladkę