lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Grillowane flądry marynowane w cebuli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Grillowane flądry marynowane w cebuli

Grillowane flądry marynowane w cebuli

Składniki:

Grillowane flądry marynowane w cebuli

 

Sposób przygotowania:

Grillowane flądry marynowane w cebuli
Cebulę posiekaj,podsmaż na oliwię.Dodaj do niej świeżo wyciśnięty sok z cytryny,liść laurowy,ziele angielskie oraz przyprawy do smaku.Zielone oliwki także posiekaj i wymieszaj z cebulą.Flądry umyj,wypatrosz i osusz.Posmaruj z dwóch stron przygotowaną marynatą i odstaw na parę godzin,następnie wyjmij z marynaty i ułóż na grillu.Posmaruj odrobiną oliwy i grilluj z dwóch stron.Podawaj z surówkami.