Sposób przygotowania:
Grillowane pieczarki z nadzieniem.
Kalafior oczyścić z wierzchnich liści,opłukać w bieżącej wodzie,obgotować,podzielić na różyczki.Pieczarki oczyścić i opłukać,nożem delikatnie podważyć i wyjąć ogonki.Ser tofu pokroić i wraz z różyczkami napełniać kapelusze pieczarek.Następnie sporządzić marynatę z oleju lnianego lub oliwy,miodu,soku ze świeżej cytryny(bez pestek),ziół suszonych,zmiażdżonych ząbków czosnku i pieprzu kajeńskiego. Wymieszać w głębokim talerzu i schłodzić.Potem wyjąć i pędzelkiem rozsmarowywać wierzchy nadziewanych pieczarek marynatą,pieczarki ułożyć na deseczce lub na talerzach płaskich i wstawić do lodówki na 2-3 godz.przed grillowaniem.Rozpalić grilla na pół godziny przed pieczeniem,potem przynieść pieczarki,ułożyć na tackach aluminiowych i układać na rozpalonym ruszcie.Grillować z ok.15-20 min. Podawać z sosami do grilla,frytkami lub pieczywem.