eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1728]

Grillowane roladki drobiowe Eli

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Pyszne roladki z piersi drobiowej,nadziewane serem typu feta i suszonymi pomidorami,pieczone na grillu.

Grillowane roladki drobiowe Eli Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Grillowane roladki drobiowe Eli

 

  • 6 pojedynczych piersi kurczaka
  • 6 łyżek oleju z pomidorów
  • 2 łyżki czarnego sosu chili
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżki octu jabłkowego
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka czosnku granulowanego
  • 1 łyżka przyprawy do kurczaka
  • 270 g sera typu feta
  • 1 słoiczek pomidorów suszonych w oleju
  • wykałaczki

 

Sposób przygotowania:

Grillowane roladki drobiowe Eli
Wymieszać olej,czarny sos chili,sos sojowy,ocet jabłkowy,miód,czosnek granulowany i przyprawę do kurczaka. Mięso drobiowe umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Piersi włożyć do pojemnika,zalać marynatą i wymieszać,żeby całe mięso było nią pokryte. Pojemnik z mięsem przykryć i włożyć do lodówki na kilka godzin (może być całą noc). Mięso wyjąć i oczyścić pędzelkiem z marynaty. Oczyszczone mięso rozbić tłuczkiem do mięsa. Ser pokroić w słupki. pomidory wyjąć z oleju. Wykałaczki włożyć do wody i moczyć przez pół godziny. Na płatach mięsa rozłożyć ser i pomidory. Zwinąć ciasno roladki i spiąć wykałaczkami. Roladki ułożyć na tacce aluminiowej posmarowanej olejem i piec około 30 minut,co jakiś czas obracać i smarować marynatą.. Smacznego!
Grillowane roladki drobiowe Eli
Piersi włożyć do pojemnika,zalać marynatą i wymieszać,żeby całe mięso było nią pokryte.
Grillowane roladki drobiowe Eli
Oczyszczone z marynaty mięso rozbić tłuczkiem do mięsa.
Grillowane roladki drobiowe Eli
Na płatach mięsa rozłożyć ser i pomidory.
Grillowane roladki drobiowe Eli
Zwinąć ciasno roladki i spiąć wykałaczkami.