Sposób przygotowania:
Grillowane serce wołowe z marchewką w boczku
Serce wołowe oczyszczamy, myjemy i osuszamy.
Do miski wlewamy sok pomarańczowy, wino, dodajemy posiekany czosnek, papryczkę chilli, starty na tarce imbir, gałązkę rozmarynu i łyżeczkę miodu, łączymy wszystkie składniki.
Do tak przygotowanej marynaty wkładamy serce i marynujemy je najlepiej prze noc. Serce osuszamy, lekko skrapiamy je oliwą, solimy delikatnie i pieprzymy, grillujemy je około 8-15 minut z każdej ze stron w zależności od stopnia wysmażenia.
Młode marchewki myjemy, lekko oprószamy solą i pieprzem, owijamy je w plasterki wędzonego boczku i grillujemy, aż do uzyskania złotego koloru.
Usmażone serce odstawiamy na chwile na bok aby odpoczęło na jakieś 15 minut. Po tym czasie kroimy je plastry i serwujemy z grillowaną marchewką i ulubionym sosem.
Do miski wlewamy sok pomarańczowy, wino, dodajemy posiekany czosnek, papryczkę chilli, starty na tarce imbir, gałązkę rozmarynu i łyżeczkę miodu, łączymy wszystkie składniki.
Do tak przygotowanej marynaty wkładamy serce i marynujemy je najlepiej prze noc. Serce osuszamy, lekko skrapiamy je oliwą, solimy delikatnie i pieprzymy, grillujemy je około 8-15 minut z każdej ze stron w zależności od stopnia wysmażenia.
Młode marchewki myjemy, lekko oprószamy solą i pieprzem, owijamy je w plasterki wędzonego boczku i grillujemy, aż do uzyskania złotego koloru.
Usmażone serce odstawiamy na chwile na bok aby odpoczęło na jakieś 15 minut. Po tym czasie kroimy je plastry i serwujemy z grillowaną marchewką i ulubionym sosem.
smokii