Sposób przygotowania:
Quesadilla z indykiem i warzywami
Pierś indyka pokroić na cieknie paski, oprószyć przyprawą do indyka, pieprzem cayenne. Ketchup i przecier pomidorowy wymieszać, doprawić solą, pieprzem i pieprzem cayenne. Na patelni podsmażyć pierś indyczą, dołożyć pokrojone w ćwiartki pieczarki. Po krótkiej chwili wrzucić zamrożoną mieszankę warzyw meksykańskich Hortex. Dusić pod przykryciem około 8-10 min. W razie potrzeby doprawić solą lub/i pieprzem czarnym. Żółty ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Składanie quesadilli: Na placku tortilli rozsmarować łyżkę sosu pomidorowego, wyłożyć porcję warzyw z mięsem. Na skraju placka rozsypać żółty ser (dość dużo, aby roztopiony ser skleił obydwa placki tortilli). Można również posypać mięso i warzywa. Drugi placek również posmarować łyżką sosu pomidorowego i przykryć placek z farszem. Docisnąć. Tak złożoną quesadillę przełożyć na patelnię. Przypiekać na średnim ogniu. Po 2-3 min odwrócić na drugą stronę, również przypiec. Ważne, aby ser się rozpuścił i skleił placki. Gotową quesadillę rozkroić na 4 lub 8 części, podawać z ulubionymi sosami. Gotowe. szybko i smacznie.