Sposób przygotowania:
Grillowane ziemniaki z serem i boczkiem
Wszystkie przyprawy dokładnie wymieszać. Ziemniaki wyszorować, zdjąć skórkę/lub obrać/ i obgotować w lekko osolonej wodzie. Ziemniaki nie mogą być rozgotowane , powinny być półtwarde. Przestudzone ziemniaczki posypać delikatnie przyprawami i owinąć w plastry sera. Przygotować po 2 plasterki boczku na każdy kartofelek. Plastry położyć jeden na drugim w krzyż i położyć na nich ziemniaka . Ściśle owinąć każdy ziemniaczek dokładnie okrywając ser. Gałązki rozmarynu podzielić na mniejsze części, usunąć liście z dolnej części i wbić w każdy ziemniaczek. Tak przygotowane ziemniaki grillować z każdej strony ok.10 min. Podawać gorące jako samodzielne danie z dodatkiem warzyw lub do grillowanych dań mięsnych.
jaNina
Wanita