iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Grillowany bakłażan z świderkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Grillowany bakłażan z świderkami i kukurydzą

Grillowany bakłażan z świderkami

Składniki:

Grillowany bakłażan z świderkami

 

  • 1/2 paczki makaron świderki,
  • 1 szt bakłażan,
  • 2 łyżki sos chilli słodki,
  • olej kujawski,
  • kucharek,
  • 2 szt kukurydza kolba młoda,
  • szczypior,
  • Sól morska- MŁYNEK,
  • masło

 

Sposób przygotowania:

Grillowany bakłażan z świderkami
Makaron świderki gotujemy według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie z dodatkiem oleju ok 1 łyżka . Po ugotowaniu odcedzamy i odstawiamy . Bakłażana myjemy i kroimy w plasterki solimy i odstawiamy n a ok 10 min . Po tym czasie myjemy go i osuszamy .Następnie grillujemy na patelni grillowej . Kukurydzę gotujemy w wodzie z dodatkiem przyprawy uniwersalnej . Po ugotowaniu kroimy na plasterki . Na patelni na oleju podsmażamy lekko plastry kukurydzy .dodajemy makaron i bakłażan .Mieszamy wszystko podsmażając lekko . Dodajemy sól,pieprz świeżo mielony do smaku do smaku . Posypujemy szczypiorem . Przed podaniem polewamy sosem słodkim chilli.