Sposób przygotowania:
Grillowany filet z marynaty cytrynowej
Filet z kurczaka oczyścić, umyć i osuszyć,przekroić na dwie części.
Każdą lekko rozbić, a następnie natrzeć solą i pieprzem oraz skropić sokiem z cytryny.
Przygotować marynatę;
Skórkę z dobrze umytej cytryny zetrzeć na drobnej tarce dodać miód, przeciśnięty przez praskę czosnek, tymianek, zioła prowansalskie i olej, wymieszać.
Tak przygotowaną marynatą nasmarować filety i odstawić na 2 - 3 godziny w chłodne miejsce.
Filety ułożyć na tacce a następnie położyć na rozgrzanym ruszcie i grillować 10 - 15 minut z każdej strony, co jakiś czas obracając.
Podawać z sosem tzatziki.
Mięsko bardzo dobre i kruche.
Każdą lekko rozbić, a następnie natrzeć solą i pieprzem oraz skropić sokiem z cytryny.
Przygotować marynatę;
Skórkę z dobrze umytej cytryny zetrzeć na drobnej tarce dodać miód, przeciśnięty przez praskę czosnek, tymianek, zioła prowansalskie i olej, wymieszać.
Tak przygotowaną marynatą nasmarować filety i odstawić na 2 - 3 godziny w chłodne miejsce.
Filety ułożyć na tacce a następnie położyć na rozgrzanym ruszcie i grillować 10 - 15 minut z każdej strony, co jakiś czas obracając.
Podawać z sosem tzatziki.
Mięsko bardzo dobre i kruche.
gusia1000