Sposób przygotowania:
Grillowany łosoś cytrynowy
Dzwonki z łososia posypujemy solą oraz pieprzem cytrynowym z dwóch stron. Odstawiamy na godzinkę do lodówki. Masło mające temperaturę pokojową łączymy z tymiankiem i hyzopem lekarskim. Dodajemy starty czosnek i świeżo startą skórkę z cytryny. Solimy do smaku i wyrabiamy masełko. Łososia układamy na patelni grillowej. Smażymy około 7-8 minut z jednej strony (łosoś powinien być rumiany) i przewracamy na drugi bok. Smażymy kolejne 7-8 minut. Wierzchnią stronę łososia smarujemy masełkiem cytrynowym. Usmażonego łososia przekładamy na talerz przewracając go tak, aby strona którą leżał na patelni była na wierzchu. Smarujemy go ponownie masełkiem z tej strony i gotowe. Można posypać koperkiem. Podajemy z bagietką. Smacznego.