Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Grillowany pargus Wojtka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

specjalność mojego znajomego, latem z grilla zimą można robić w piekarniku ale to już nie to

Grillowany pargus Wojtka

Składniki:

Grillowany pargus Wojtka

 

  • 4 filety z pagrusa
  • 1 1/2 szklanki pieczarek pokrojonych w plasterki
  • 1/2 szklanki startego sera cheddar lub podobnego gatunkowego
  • sól
  • pieprz
  • 4 grubsze plasterki pomidora bez skórki

Sposób przygotowania:

Grillowany pargus Wojtka
Rozgrzać grill. Umieścić każdy filet na kawałku grubej folii aluminiowej lekko natłuszczonej. Nałożyć na nie pieczarki po plasterku pomidora i ser. Przyprawić solą i pieprzem. Zawinąć ściśle każdy filet, ułożyć w aluminiowych foremkach i piec na grillu najlepiej pod przykryciem około 20-25 minut a w piekarniku 10-12 minut.

Tagi:

sery beza ser bezy