Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Grilowane szaszłyki z mięsa mielonego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Takie szaszłyki można zrobić z mięsa z drobiu, wołowego lub mieszanego.

Grilowane szaszłyki z mięsa mielonego

Składniki:

Grilowane szaszłyki z mięsa mielonego

 

  • 1/2 kg mięsa mielonego
  • 1 jajko
  • 2 łyżki przyprawy do mięsa mielonego
  • 1 łyżeczka przyprawy kucharek
  • 2-3 łyżki bułki tartej
  • sól
  • pieprz

 

 

Sposób przygotowania:

Grilowane szaszłyki z mięsa mielonego
Mięso mielone włożyć do miski, dodać jajko, przyprawy, bułkę tartą, przyprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Z masy mięsnej formować wałeczki, nabijać na patyczki do szaszłyków. Układać na grillu i piec z obu stron. Szaszłyki podawać jako przekąska z pieczywem lub do obiadu z ziemniakami i surówką.