goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Grochówka 10

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Taka grochówka jest smaczna i sycąca

Grochówka 10 Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Grochówka 10

 

  • kości wędzone 1/2 kg
  • wędlina 30 dag (szynka, kiełbasa)
  • groch połówki 1/2 kg
  • pietruszka 1 sztuka
  • marchew 2 sztuki
  • majeranek 2 łyżeczki
  • sól
  • pieprz
  • maggi

 

Sposób przygotowania:

Grochówka 10
Kości wędzone gotujemy. Gdy mięso będzie odchodzić od kości wyjmujemy je, a wywar przecedzamy. Mięso odkładamy - później dodamy je do zupy. Groch namaczamy na noc, na drugi dzień gotujemy do miękkości - miksujemy. Marchew i pietruszkę ścieramy na tarce o grubych oczkach i gotujemy w wywarze. Następnie dodajemy pokrojoną drobno wędlinę oraz mięso wędzone i zmiksowany groch. Grochówkę doprawiamy do smaku. Smacznego!
Grochówka 10
Marchew i pietruszkę ścieramy na tarce o grubych oczkach
Grochówka 10
Wędlinę kroim yw niewielką kostkę i dodajemy do zupy
Grochówka 10
Groch gotujemy do miękkości, gorący miksujemy