Sposób przygotowania:
Grochówka z selerem naciowym i kminkiem
Cztery grube łodygi selera naciowego myjemy, usuwamy z nich dokładnie nitki i kroimy na kawałki.
Kilka młodych gałązek lubczyku, kilka liści pora oraz klika liści czosnku kroimy na drobno.
Do garnka wkładamy trzy skrzydełka z kurczaka, wlewamy wodę, dodajemy dwa liście laurowe oraz pięć kulek ziela angielskiego.
Dodajemy pokrojony seler w cząstki oraz dwie pokrojone w kosteczkę marchewki i natkę warzyw, które wcześniej pokroiliśmy.
Wsypujemy półtora szklanki grochu połówek i sól. Pod koniec gotowania dodajemy pół łyżeczki kminku oraz majeranek.
Gotujemy do miękkości, solimy do smaku.
Kilka młodych gałązek lubczyku, kilka liści pora oraz klika liści czosnku kroimy na drobno.
Do garnka wkładamy trzy skrzydełka z kurczaka, wlewamy wodę, dodajemy dwa liście laurowe oraz pięć kulek ziela angielskiego.
Dodajemy pokrojony seler w cząstki oraz dwie pokrojone w kosteczkę marchewki i natkę warzyw, które wcześniej pokroiliśmy.
Wsypujemy półtora szklanki grochu połówek i sól. Pod koniec gotowania dodajemy pół łyżeczki kminku oraz majeranek.
Gotujemy do miękkości, solimy do smaku.