Sposób przygotowania:
Groszek zielony z mięsem
Mięso doprawić pieprzem i solą.
Podsmażyć w maśle drobno pokrojoną cebulę i czosnek. Wyłożyć na nie mięso, wymieszać i smażyć uzupełniając tłuszcz w miarę potrzeby.
Włożyć do garnka mięso, groszek, pokrojone na ćwiartki pomidory. Wlać tyle wody aby pokryła groszek, przykryć i na małym gazie gotować do miękkości.
Potrawę podawać z ryżem ugotowanym na sypko.
Podsmażyć w maśle drobno pokrojoną cebulę i czosnek. Wyłożyć na nie mięso, wymieszać i smażyć uzupełniając tłuszcz w miarę potrzeby.
Włożyć do garnka mięso, groszek, pokrojone na ćwiartki pomidory. Wlać tyle wody aby pokryła groszek, przykryć i na małym gazie gotować do miękkości.
Potrawę podawać z ryżem ugotowanym na sypko.