Sposób przygotowania:
Gruszkowa przekąska Eliprzygotowanie gruszki
Gruszkę umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Przekroić gruszkę na pół i usunąć gniazdo nasienne.
Połówki gruszki pokroić w grubsze plastry razem ze skórką.
przygotowanie sera
Ser camembert odpakować i pokroić na 16 kawałków.
przygotowanie orzechów
Z orzechów wybrać całe połówki i resztę drobno pokroić.
przygotowanie sałaty
Z sałaty rzymskiej oderwać liście, umyć je i osuszyć.
przygotowanie sosu i przekąski
Do słoiczka wlać miód, ocet i olej. Doprawić solą, pieprzem do smaku. Słoiczek zakręcić i potrząsać energicznie aż wszystkie składniki się połączą.
Na talerzu rozłożyć sałatę. Na sałacie ułożyć pokrojoną gruszkę i ser. Całość polać sosem, posypać pokrojonymi orzechami i udekorować połówkami. Smacznego!