Sposób przygotowania:
Gryczane bliny z pastą i łososiemPrzygotowanie rozczynu

W 1 szklance mleka rozpuszczamy sól, drożdże, cukier. Odstawiamy na 10 min.
Przygotowanie ciasta drożdżowego

Mąkę przesiewamy do miski. Dodajemy rozczyn. Masło rozpuszczamy i dodajemy do reszty składników, Mieszamy aby powstało gładkie ciasto. Powinno być gęste ale płynne.
Smażenie

Na wysmarowaną olejem patelnię wykładamy porcje masy i smażymy placki na małym ogniu. Powinny ładnie rosnąć. Można zastosować metalową foremkę do smażenia o różnych kształtach.
Przygotowanie farszu

Ogórek kroimy w kostkę.
Przygotowanie farszu

Jajka kroimy w drobną kostkę.
Przygotowanie farszu

Mieszamy jajka, ogórka, koper, serek, majonez.
Wykładanie farszu

Po wystudzeniu na placuszki wykładamy porcję farszu, kawałki łososia oraz posypujemy kiełkami.
Magdalena88
Marika-
weronikaS