Doda

Doda

Szef Kuchni
[Przepisów: 97]

Grzanki po hiszpańsku

  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 6

Czosnek obrać i drobno posiekać. Pomidora sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki i

Grzanki po hiszpańsku

Składniki:

Grzanki po hiszpańsku

 

  • 2 kromki chleba
  • 1 pomidor
  • 2 ząbki czosnku
  • 30 ml oliwy
  • 4 filety anchois marynowane w oliwie

Sposób przygotowania:

Grzanki po hiszpańsku
Czosnek obrać i drobno posiekać. Pomidora sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki i pokroić w plastry. Kromki chleba grillować na ruszice po 2-3 minuty z każdej strony. Następnie każdą kromkę natrzeć czosnkiem, skropić olwią, nałożyć filety anchois oraz plastry pomidora.

Tagi:

chleb