kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1431]

Marchewkowe pesto

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na pyszne marchewkowe pesto. Wyśmienicie smakuje z makaronem lub pajdą domowego chleba. Polecam.

Marchewkowe pesto Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Marchewkowe pesto

 

Sposób przygotowania:

Marchewkowe pesto
Orzechy mielimy na gładką masę. Marchewkę obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Do garnka wlewamy wodę i zagotowujemy na małym ogniu.

Na patelnię wlewamy olej i rozgrzewamy, wkładamy marchew i czosnek, posypujemy cukrem i przesmażamy około 5 minut. Wkładamy do gotującej się wody, mieszamy. Gdy marchewka będzie miękka dodajemy orzechy i przyprawy, mieszamy i przekładamy do pojemnika, blendujemy.

Przed podaniem posypujemy pokrojoną natką pietruszki.
Marchewkowe pesto
Orzechy wkładamy do pojemnika i mielimy na gładką masę.
Marchewkowe pesto
Na rozgrzany olej wkładamy startą marchewkę i czosnek.
Marchewkowe pesto
Do marchewki dodajemy cukier i przesmażamy.
Marchewkowe pesto
Ugotowaną marchewkę blendujemy razem z przyprawami i orzechami.