Sposób przygotowania:
Marchewkowe pesto
Orzechy mielimy na gładką masę. Marchewkę obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Do garnka wlewamy wodę i zagotowujemy na małym ogniu.
Na patelnię wlewamy olej i rozgrzewamy, wkładamy marchew i czosnek, posypujemy cukrem i przesmażamy około 5 minut. Wkładamy do gotującej się wody, mieszamy. Gdy marchewka będzie miękka dodajemy orzechy i przyprawy, mieszamy i przekładamy do pojemnika, blendujemy.
Przed podaniem posypujemy pokrojoną natką pietruszki.
Na patelnię wlewamy olej i rozgrzewamy, wkładamy marchew i czosnek, posypujemy cukrem i przesmażamy około 5 minut. Wkładamy do gotującej się wody, mieszamy. Gdy marchewka będzie miękka dodajemy orzechy i przyprawy, mieszamy i przekładamy do pojemnika, blendujemy.
Przed podaniem posypujemy pokrojoną natką pietruszki.