Sposób przygotowania:
Zapiekane szparagi z jajkiem i grzankamiETAP 1:
Szparagi białe obieram, i gotuję w osolonej wodzie pięć minut, dodaję zielone szparagi i gotuję dalej pięć minut razem.
ETAP 2:
Szpinak myję dokładnie, osączam z wody i przesmażam na patelni na maśle, dodaję sprasowany czosnek, doprawiam solą, pieprzem.
ETAP 3:
Chleb kroję w kostkę i przesmażam na patelni na maśle.
ETAP 4:
Szparagi wyjmuję z wody, przekładam do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Dodaję szpinak, posypuje grzankami, wybijam jajka. Solę, pieprzę, posypuje serem feta.Wstawiam na 10-15 minut aż do piekarnika temp 170 stopni aż się zetną a żółtko będzie płynne jeszcze.Przed podaniem posypuje koperkiem