Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Grzanki z szynką i żółtym serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Grzanki można przygotować z innego pieczywa. Podawać do czystych zup.

Grzanki z szynką i żółtym serem

Składniki:

Grzanki z szynką i żółtym serem

 

 

 

Sposób przygotowania:

Grzanki z szynką i żółtym serem
Czosnek rozetrzeć z odrobiną soli, wymieszać z masłem, posmarować kromki chleba z obu stron. Utarty żółty ser i posiekaną szynkę zmiksować, dodać śmietanę i musztardę, wymieszać, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Tak przygotowaną pastą posmarować kromki chleba, ułożyć na blaszce. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 200 stopni około 10 minut.