justynkam

justynkam

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 72]

Grzybki marynowane

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Grzyby leśne jako przekąska

Grzybki marynowane

Składniki:

Grzybki marynowane

 

 

Sposób przygotowania:

Grzybki marynowane
Grzyby oczyścić z liści i pokroić w niewielkie kawałki, gotować 10 minut w wodzie z dodatkiem soli około łyżeczka na litr wody. Grzyby osączyć na sitku i przełożyć do słoików lekko uciskając do każdego słoika włożyć papryczkę chili. Cebule pokroić w plasterki i razem z resztą składników zalewy zagotować. Gorącą zalewą zalać grzyby w słoikach, zakręcić słoiki i pasteryzować około 15 minut. Grzybki są świetną przekąską na różnego rodzaju przyjęcia. Smacznego !!!

Tagi:

grzyby