Sposób przygotowania:
Grzybki marynowane z paprykowym smakiem
1. Grzyby opłukujemy, jeśli mamy większe to kroimy 2. Robimy marynatę- zagotowujemy (ale nie gotujemy) wodę z octem i resztą składników 3.Paprykę kroimy na paski, cebulę i marchew na krążki 4. Grzyby obgotowujemy 5 minut w wodzie z octem i solą, jak się będzie robiła piana to ją ściągamy(odszumować). 5.Słoiczki myjemy, ja osobiście wkładam je na 3 minuty do gorącego piekarnika(100 stopni). Mi wyszły 3 słoiczki 350 ml i 2 0,5 litra 6. Na dno każdego słoika wkładam plasterek cebuli i kilka plasterków marchewki, napełniam słoiki gorącymi grzybkami, na górę daję krążek cebuli a po bokach wciskam paseczki papryki. 7. Zalewam gorącą zalewą i lekko stukam słoiczkiem by zalewa "weszła" w przestrzeń między grzybki. Staram się by w zalewie były ziarenka i listek. 8. Pasteryzuję słoiczki po ok. 15 minut- albo w wodzie albo w gorącym piekarniku (100 stopni)