Sposób przygotowania:
Grzybowa z kalafiorem i śmietaną
Podgrzybki oczyścić, umyć, a następnie osuszyć. Pokroić na mniejsze kawałki.
Na głębszej patelni rozgrzać masło dodać obraną pokrojoną cebule i podsmażać do zeszklenia. Następnie dodać grzyby i smażyć co jakiś czas mieszając przez ok. 5 - 8 minut. Podsmażone grzyby z cebulą przełożyć do garnka, wlać bulion i zagotować.
Dodać obrane opłukane i pokrojone w kostkę ziemniaki, a także obrany podzielony na różyczki i sparzony gorącą wodą kalafior.
Gotować przez około 20 minut na małym ogniu. Dodać śmietankę 30 % , doprawić pieprzem i solą. Gotować jeszcze około 3 -5 minuty na wolnym ogniu.
Na koniec dodać natkę pietruszki.
Na głębszej patelni rozgrzać masło dodać obraną pokrojoną cebule i podsmażać do zeszklenia. Następnie dodać grzyby i smażyć co jakiś czas mieszając przez ok. 5 - 8 minut. Podsmażone grzyby z cebulą przełożyć do garnka, wlać bulion i zagotować.
Dodać obrane opłukane i pokrojone w kostkę ziemniaki, a także obrany podzielony na różyczki i sparzony gorącą wodą kalafior.
Gotować przez około 20 minut na małym ogniu. Dodać śmietankę 30 % , doprawić pieprzem i solą. Gotować jeszcze około 3 -5 minuty na wolnym ogniu.
Na koniec dodać natkę pietruszki.
gusia1000