Sposób przygotowania:
Zupa z grzybami z lodówkowych resztek
Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i płuczemy. Przekładamy do garnka zalewamy wodą i stawiamy do gotowania. Solimy.
Mięso płuczemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Oprószamy przyprawą do gyrosa i podsmażamy na patelni.
Grzyby obieramy i szybko płuczemy( ja zawsze podsmażam na maśle) i dodajemy do ziemniaków gdy się już gotują. Dodajemy mięso,fasolkę i kukurydzę.
Doprawiamy do smaku i gotujemy do miękkości (zupę można zagęścić). Zupę na talerzu posypujemy drobno pokrojoną natką pietruszki.
Mięso płuczemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Oprószamy przyprawą do gyrosa i podsmażamy na patelni.
Grzyby obieramy i szybko płuczemy( ja zawsze podsmażam na maśle) i dodajemy do ziemniaków gdy się już gotują. Dodajemy mięso,fasolkę i kukurydzę.
Doprawiamy do smaku i gotujemy do miękkości (zupę można zagęścić). Zupę na talerzu posypujemy drobno pokrojoną natką pietruszki.