katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Zupa kapuściana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Co prawda nie jest to kapuśniak tylko zupa ze słodkiej kapusty z dodatkiem ziemniaków ale smaczna.

Zupa kapuściana

Składniki:

Zupa kapuściana

 

Sposób przygotowania:

Zupa kapuściana
Kapustę szatkujemy ,zalewamy wodą i stawiamy do gotowania.

Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i płuczemy. Wrzucamy do kapusty. Dodajemy przyprawy i gotujemy.

Mięso myjemy, osuszamy i oprószamy przyprawą do gyrosa, obtaczamy w mące i obsmażamy na rozgrzanym oleju. Kroimy na dość duże kawałki i wrzucamy do zupy, dodajemy też fasolę .

Doprawiamy koncentratem i przyprawami. Razem chwilę gotujemy.

Tagi:

zupa