Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Grzybowa zalewajka

  • 7
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Bardzo aromatyczna i pożywna zupka :)

Grzybowa zalewajka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Grzybowa zalewajka

 

Sposób przygotowania:

Grzybowa zalewajka
Do garnka wkładamy mięso, zalewamy wodą, dodajemy sól i pieprz i na wolnym ogniu gotujemy przez 35 minut. Dzień wcześniej maślaki zalewamy zimną wodą i odstawiamy na całą noc. Obraną i pokrojoną w kostkę cebulkę przesmażamy na niewielkiej ilości masła wraz z przeciśniętym czosnkiem - doprawiamy solą. Następnie do mięsnego wywaru dodajemy pokrojone w kostki ziemniaki oraz posiekane na mniejsze kawałki grzyby. Po 15 minutach dodajemy przesmażoną z czosnkiem cebulę. gdy ziemniaki są miękkie dodajemy zakwas oraz majeranek i inne przyprawy do smaku, po zagotowaniu zabielamy zupę śmietaną i podajemy.
Grzybowa zalewajka
Przygotowujemy wszystkie potrzebne składniki... .
Grzybowa zalewajka
. Dzień wcześniej maślaki zalewamy zimną wodą.
Grzybowa zalewajka
Obraną i pokrojoną w kostkę cebulkę przesmażamy na nieiwelkiej ilości masła
Grzybowa zalewajka
po zagotowaniu zabielamy zupę śmietaną i podajemy.