Grzybowe risotto

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

smakowite risotto grzybowe na ciepło

Grzybowe risotto

Składniki:

Grzybowe risotto

 

  • Składniki:
  • 300 g grzybów leśnych
  • cebula
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 szklanki ryżu
  • 2 kostki grzybowe
  • kieliszek białego wina
  • łyżeczka masła
  • 50 g parmezanu
  • natka
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Grzybowe risotto
Przygotowanie:  Grzyby leśne umyć i skrajać w drobne plasterki, cebulę posiekać w kosteczkę. Całość podsmażyć na 2 łyżkach oliwy. Ugotować ryż. Osączony i przestudzony dodać do patelni, i smażyć wszystko cały czas mieszając. Przygotowany bulion z kostek wlać wraz z winem do patelni. Dusić aż ryż wchłonie cały płyn. Gdy zmięknie dodać masło z parmezanem. Do smaku dodać sól, pieprz. Gotowe risotto posypać natką.