paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Grzybowe schabowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Schabowe o aromacie i smaku grzybowym natarte kostką grzybową panierowane w jajku i bułce i smażone na złoty kolor.

Grzybowe schabowe

Składniki:

Grzybowe schabowe

 

Sposób przygotowania:

Grzybowe schabowe
Schabowe opłukać, osuszyć i rozbić. Każdy plaster natrzeć z obu storn kostką grzybową. Jajko roztrzepać w misce ze szczyptą soli i pieprzu. Plastry natartego schabu obtoczyć najpierw w mące a następnie zanurzyć z jajku. Na koniec obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju na złoto brązowy kolor z obu storn. Podawać najlepiej z ziemniakami na ciepło.