kamila1957

kamila1957

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 121]

Roladki schabowe z grzybowym nadzieniem

  • 10
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Wspaniały smak leśnych grzybów z mięsem.

Roladki schabowe z grzybowym nadzieniem

Składniki:

Roladki schabowe z grzybowym nadzieniem

 

 

Sposób przygotowania:

Roladki schabowe z grzybowym nadzieniem
# otlety rozbić posypać pieprzem, sola i skropić cytryna, odstawić do lodówki na 30 minut
# Grzyby oczyścić umyć, pokroić na cienkie plasterki
# Cebule, czosnek posiekać zeszklić na 2 łyżkach oleju, dodać pokrojone grzyby popieprzyć i posolić dusić około 10 minut
# Odłożyć polowe grzybów, dodać posiekaną pietruszkę, start ser,bułkę tartą wszystko wymieszać
# nakładać farsz na kotlety zwijać w rulon, obtoczyć w mące i obsmażyć na pozostałym oleju na rumiano ze wszystkich stron
# Przełożyć do rondla podlać woda i dołożyć resztę grzybów,dosolić jeśli mało słone dusić pod przykryciem 25 minut
# N a koniec dodać śmietanę.SMACZNEGO.