misia53

misia53

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 345]

Zupa-krem grzybowa

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Zupę tę można też podać z groszkiem ptysiowym lub z krakersami.

Zupa-krem grzybowa

Składniki:

Zupa-krem grzybowa

 

Sposób przygotowania:

Zupa-krem grzybowa
Grzyby namoczyć na noc i ugotować następnego dnia.Seler obrać , pokroić w plastry,skropić sokiem z cytryny, zalać gorącym bulionem i gotować 30 minut.Następnie połączyć z wywarem z grzybów, wsypać szczyptę lubczyku i zagotować. Kiedy wywar ostygnie dodać grzyby i zmiksować. Zupę doprawić solą , pieprzem i gałką muszkatołową. Część śmietany roztrzepać z żółtkiem, wlać do zupy i dokładnie wymieszać, nie zagotować! Pozostałą śmietanę zostawić na kleksy, wcześniej posypując natką.Zupę podawać z diablotkami.