magmonika

magmonika

Kucharz
[Przepisów: 43]

Grzyby duszone w śmietanie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Grzyby duszone w śmietanie podawane z ryżem

Grzyby duszone w śmietanie

Składniki:

Grzyby duszone w śmietanie

 

Sposób przygotowania:

Grzyby duszone w śmietanie
Grzyby oczyścić, kilkakrotnie opłukać wodą, osączyć z wody, pokrajać. Cebulę drobno pokroić, przesmażyć w rondlu na tłuszczu. Dodać grzyby, 3 łyżki wody, sól i dusić pod przykryciem około 30 minut. Następnie podprawić śmietaną wymieszaną z mąką i zagotować mieszając. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i posypać posiekaną zieloną pietruszką. Podać na talerzu z ryżem.

Tagi:

grzyby