cherry

cherry

Złoty Ekspert
[Przepisów: 508]

Książka Kucharska: Książka kucharska wyd. Printex II

Grzyby duszone z orzechami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

duszone z orzechami

Grzyby duszone z orzechami

Składniki:

Grzyby duszone z orzechami

 

  • 500 g świeżych grzybów (ewentualnie pieczarek),
  • 300 g orzechów włoskich,
  • 2 łyżki oleju roślinnego lub masła,
  • 1-2 łyżki octu winnego,
  • sól i pieprz do smaku,
  • natka pietruszki lub koperek.

 

Sposób przygotowania:

Grzyby duszone z orzechami

Grzyby
oczyścić, dokładnie umyć, pokroić na duże kawałki. Włożyć do rondla, osolić,
dodać masło albo olej roślinny, dusić do miękkości. Orzechy posiekać razem z
natką pietruszki lub koperkiem, wlać ocet winny, wymieszać, połączyć z
grzybami. Wszystko razem poddusić około 10 minut. Podawać na ciepło lub na
zimno.


 

Tagi:

grzyby