lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Grzyby marynowane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Świetny przepis na zamarynowanie grzybów

Grzyby marynowane

Składniki:

Grzyby marynowane

 

Sposób przygotowania:

Grzyby marynowane
Grzyby oczyścić z piasku i brudu,Opłukać i osączyć.Wrzucić na osolony wrzątek i gotować około 15 min. Włożyc je do uprzednio wymytych i wyparzonych słoików. Połączyć wodę z octem,posolić, dodać cukier do smaku,pieprz,ziele angielski (ja jeszcze wrzucam marchew,cebulke i ząbek czosnku) gotowac razem przez około 5 min.Zalać tą zalewą grzyby, zamknąć słoiki i psteryzowac około 20 min.

Tagi:

grzyby