Grzyby smażone Asus

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przepis na grzyby smażone.

Grzyby smażone Asus

Składniki:

Grzyby smażone Asus

 

  • 20 kapeluszy prawdziwków
  • 3 łyżki masła
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • 1 łyżka posiekanej bazylii
  • 1 łyżeczka majeranku
  • Pół łyżeczki posiekanego czosnku

Sposób przygotowania:

Grzyby smażone Asus
Dokładnie oczyszczone umyte i osuszone kapelusze z grzybów, posypać delikatnie po całości majerankiem, lekko posolić do smaku. Następnie spodem do góry ułożyć kapelusze na żaroodpornym półmisku. Masło starannie utrzeć z posiekanym na drobno czosnkiem, bazylią, koperkiem, pietruszką. Na koniec napełnić nimi przygotowane kapelusze, wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 15 minut.