Sposób przygotowania:
Grzyby suszine w śmietanie
Grzyby oczyścić z ziemi, kilkakrotnie opukać, osączyć z wody
i pokrajać maślaki obrać ze skórki. Cebulę drobno pokrajac, przesmażyć w rondlu na tłuszczu, ale nie zrumienić, dodać grzyby, 2-3 łyżki wody sól i dusić pod przykryciem około 1/2 godziny. Następnie podprawiać śmietaną wymieszaną z mąką i mieszając zagotować. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i posypac posiekaną zieloną pietruszką. Podawać z ziemniakami, kluskami, ryżem lub pievzarkami.
i pokrajać maślaki obrać ze skórki. Cebulę drobno pokrajac, przesmażyć w rondlu na tłuszczu, ale nie zrumienić, dodać grzyby, 2-3 łyżki wody sól i dusić pod przykryciem około 1/2 godziny. Następnie podprawiać śmietaną wymieszaną z mąką i mieszając zagotować. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i posypac posiekaną zieloną pietruszką. Podawać z ziemniakami, kluskami, ryżem lub pievzarkami.
Babciagramolka