Sposób przygotowania:
Grzyby w cieście francuskim.
Obrane, czyste grzyby kroimy dość grubo i rzucamy na gotującą się wodę na około pięć minut. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, cebulę kroimy w drobna kostkę i smażymy chwilę. Grzyby wyłapujemy łyżką cedzakową dodajemy do cebuli, lekko solimy i dusimy. Orzeszki lekko rozdrabiamy w młynku lub drobno kroimy nożem. Gdy grzyby się zarumienią, dodajemy orzechy, majeranek i ostatecznie doprawiamy. Smażymy jeszcze razem ze dwie minuty i odstawiamy do lekkiego ostygnięcia. Ciasto kroimy na kwadraty tak około 10 x 10 cm.Na środku każdego układamy porcję nadzienie składamy na pół, tworząc trójkąty. Palcem wskazującym dociskamy dość gęsto, smarujemy mlekiem i do piekarnika. Pieczemy w 200 stopniach około 20 min.